Почетна   /   Новости   /  
18.12.2022.

Новости 02.12.2022

Помаже Бог браћо и сестре!!!
После дуже паузе јављамо се са добрим вијестима.
На сједници Управног одбора братства, одржаној 17.11.2022. говорило се о резултатима који су остварени у претходних годину дана као и плановима за наредни период.
Ово су неке од важнијих активности :
Хвала Богу, радови на изградњи храма Светог Илије у Мужевицама се ближе завршној фази.
Још једном велико ХВАЛА свима који пружају подршку, помажу и моле се за ово добро дјело које ће нас још више учврстити у братској љубави и Христу.
Обновљена је биста доктора Ника Миљанића. Планирано је да се у једној од просторија амбуланте, прикупе неке од његових књига, слика, личних предмета, и да се соба у којој је доктор Нико иначе боравио кад би био у Велимљу, осмисли као музеј.
Веома смо поносни на то, што је идеја о Фонду солидарности заживела уз подршку и одобравање свих рођака.
Посјетили смо рођаке у Београду, Врбасу и Власеници. Сигурни смо да нас је дочек и емоција драге браће додатно мотивисала да се организовање сабора братства убрзано планира.
- Сајт www.miljanici.me као и наша Фацебоок група доступни су на интернету са већином информација везаних за братство.
И ове године 31.07.2022 успјешно је организован традиционални скуп Миљанића код цркве Светог Јована Крститеља у Клењу. Имали смо част да угостимо преосвећеног Владику Методија и Свештенство који су служили Свету Литургију.
Увјек нас радује чињеница да на свим окупљањима долази све више наше ђеце која се упознају, друже .
То сазнање да нас је све више, да смо све бољи, љепши, охрабрује и представља снагу и мотив за све што нас очекује у будућности.
Тако се дошло и на идеју да удружење братства организује дружење за нашу омладину 24.12.2022.године са почетком у 20 часова.
Хотел Вуков мост.
Добро дошли!
На сједници је договорено и да се крене са припремама за организацију другог сабора братства, који ће се одржати 12.8.2023. године у Бањанима, село Миљанићи.
Надамо се да ћемо сви заједно бити дио једног величанственог догађаја.

Удружење Братства Миљанић              Бањани, Црна Гора