Početna   /   Novosti   /  
18.12.2022.

Novosti 02.12.2022

Pomaže Bog braćo i sestre!!!
Posle duže pauze javljamo se sa dobrim vijestima.
Na sjednici Upravnog odbora bratstva, održanoj 17.11.2022. govorilo se o rezultatima koji su ostvareni u prethodnih godinu dana kao i planovima za naredni period.
Ovo su neke od važnijih aktivnosti :
Hvala Bogu, radovi na izgradnji hrama Svetog Ilije u Muževicama se bliže završnoj fazi.
Još jednom veliko HVALA svima koji pružaju podršku, pomažu i mole se za ovo dobro djelo koje će nas još više učvrstiti u bratskoj ljubavi i Hristu.
Obnovljena je bista doktora Nika Miljanića. Planirano je da se u jednoj od prostorija ambulante, prikupe neke od njegovih knjiga, slika, ličnih predmeta, i da se soba u kojoj je doktor Niko inače boravio kad bi bio u Velimlju, osmisli kao muzej.
Veoma smo ponosni na to, što je ideja o Fondu solidarnosti zaživela uz podršku i odobravanje svih rođaka.
Posjetili smo rođake u Beogradu, Vrbasu i Vlasenici. Sigurni smo da nas je doček i emocija drage braće dodatno motivisala da se organizovanje sabora bratstva ubrzano planira.
- Sajt mljanici.me kao i naša Facebook grupa dostupni su na internetu sa većinom informacija vezanih za bratstvo.
I ove godine 31. 7. uspješno je organizovan tradicionalni skup Miljanića kod crkve Svetog Jovana Krstitelja u Klenju. Imali smo čast da ugostimo preosvećenog Vladiku Metodija i Sveštenstvo koji su služili Svetu Liturgiju.
Uvjek nas raduje činjenica da na svim okupljanjima dolazi sve više naše djece koja se upoznaju, druže .
To saznanje da nas je sve više, da smo sve bolji, ljepši, ohrabruje i predstavlja snagu i motiv za sve što nas očekuje u budućnosti.
Tako se došlo i na ideju da udruženje bratstva organizuje druženje za našu omladinu 24.12.2022.godine sa početkom u 20 časova.
Hotel Vukov most.
Dobro došli!
Na sjednici je dogovoreno i da se krene sa pripremama za organizaciju drugog sabora bratstva, koji će se održati 12.8.2023. godine u Banjanima, selo Miljanići.
Nadamo se da ćemo svi zajedno biti dio jednog veličanstvenog događaja.

Удружење Братства Миљанић              Бањани, Црна Гора